Kolejny przepis z kuchnialidla, jednak tym razem więcej rzeczy zmieniłam w samym przepisie :)
Jest to kolejna propozycja podania mięsa mielonego, który też baaardzo często gości w mojej kuchni.
W oryginalnym przepisie mięso mielone owijane jest plastrem bakłażana, ja zaś go nie lubię i dlatego skłoniłam się do przyrządzenia tego samego dania, ale z cukinią! Nie uwierzycie jak wszystko idealnie do siebie pasowało.
Czego nie użyłam:
Do sosu nie dodałam czerwonego wytrawnego wina, tylko białego, jednak w bardzo małej ilości. Nie użyłam także cynamonu. No cóż, pomimo tak odmiennego wydawałoby się przepisu danie smakowało genialnie! Gdybym zobaczyła je w jakiejś restauracji z chęcią bym je zamówiła, taka kuchnia do mnie trafia.
Czego nie użyłam:
Do sosu nie dodałam czerwonego wytrawnego wina, tylko białego, jednak w bardzo małej ilości. Nie użyłam także cynamonu. No cóż, pomimo tak odmiennego wydawałoby się przepisu danie smakowało genialnie! Gdybym zobaczyła je w jakiejś restauracji z chęcią bym je zamówiła, taka kuchnia do mnie trafia.
podsmażamy naszą cukinię |
plasterki podsmażonej cukinii |
cukinia jest dosyć wąska, więc ciężko było owinąć mięso, jednak dałam radę :) |
po wyciągnięciu z piekarnika |
moja ocena: 10
cena: 10
cena: 10
smak: 10 !
dostępność składników: 10
czas: 10
łatwość: 10
same dziesiątki- tak duże wrażenie zrobił na mnie ten przepis
w dodatku mała ilość poświęconego czasu i pieniędzy : )
w dodatku mała ilość poświęconego czasu i pieniędzy : )
Ale tu się smakowicie zrobiło :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym raz jeszcze :x
UsuńAle pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńtak samo smakuje! :)
UsuńSmacznie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuń